Custom Search

Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek

DR. Soi Lek lapor polis

PETALING JAYA 26 Sept. - Calon Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek (gambar) membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya semalam mengenai pengedaran kartun 12 siri yang beliau dakwa memfitnah dirinya.

Katanya, kartun berkenaan yang diposkan ke alamat para perwakilan mendakwa beliau memberikan wang sebanyak RM10,000 kepada setiap perwakilan untuk mendapatkan sokongan pada pemilihan parti bulan depan.

''Kartun berkenaan juga menggambarkan saya sebagai tidak beretika ketika menjadi seorang pengamal perubatan dulu.

''Selain daripada itu, kartun berkenaan turut menuduh saya mempunyai banyak kepentingan dan saham dalam pembangunan Kementerian Kesihatan,'' katanya yang juga bekas Menteri Kesihatan dalam sidang akhbar di kafe Rumahku di sini hari ini.

Jelas Soi Lek, ketika membuat laporan polis semalam, beliau turut memberikan beberapa nama yang berkemungkinan terlibat untuk memburukkan namanya menjelang pemilihan parti.

''Bagaimanapun saya tidak dapat mendedahkan nama berkenaan kerana ia kini dalam siasatan polis.

''Tidak mungkin perkara ini perbuatan orang luar, orang ini mestilah perwakilan MCA juga kerana senarai alamat perwakilan hanya terhad di Sekretariat MCA di ibu pejabat,'' katanya.

Tambah Soi Lek, pihak luar juga tidak mungkin dapat mengakses maklumat terperinci mengenai Kementerian Kesihatan.

''Polis memberi jaminan untuk menyiasat perkara tersebut dan saya bersedia memberikan kerjasama sebaik mungkin.

''Tindakan menyebarkan kartun seperti ini adalah satu penghinaan kepada perwakilan MCA dan ingin saya tegaskan di sini saya tidak pernah memberikan wang kepada sesiapa mahupun sesiapa meminta wang daripada saya,'' katanya.

Read more...

OFFicE BoY

Read more...

Pembimbing Rakan SeBaYa

Read more...

SEks SedEkAh..BuDuh Tu PKR pUNya Urg


Habuan seks ibarat sedekah satu kesilapan bahasa

IPOH 26 Sept. - Timbalan Pengerusi Parti Keadilan Perak, Zulkifli Ibrahim menyifatkan kenyataan seorang anggota parti itu bahawa habuan seks sama seperti menerima sedekah sebagai sekadar satu 'kesilapan bahasa yang tidak disengajakan'

''Barangkali itu mungkin kesilapan dari segi bahasa dan sebagainya tapi itu bukan maksud kita menjadikan seks itu sebagai satu sedekah.

''Saya boleh komen setakat itu sahaja,'' katanya pada satu sidang akhbar ketika ditanya mengenai kenyataan Anggota Majlis Daerah Perak Tengah, Zul Hassan, kepada sebuah akhbar bahawa dia melakukan hubungan seks dengan seorang wanita China disebabkan diperangkap oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR).

Seorang lagi anggota parti itu di Perak, Fairul Azrim Ismail, juga mengakui melakukan perbuatan itu tetapi turut mendakwa diperangkap oleh BPR.

Dalam sidang akhbar itu, Zulkifli meminta Jabatan Agama Islam Perak (JAIP) menyiasat mengikut Seksyen 29 Enakmen Jenayah Syariah Perak 1992 berhubung laporan yang dibuat kepada jabatan itu oleh Zul dan Fairul Azrim pada 23 September lepas bahawa mereka telah diperangkap oleh BPR untuk melakukan hubungan seks masing-masing dengan wanita dari China.

Peguam Mohd. Asri Osman, yang mewakili Zul dan Fairul Azrim, ketika ditanya pada sidang akhbar itu tentang logiknya tindakan mendesak JAIP membuat siasatan itu sedangkan kedua-dua anak guamnya menerima habuan seks itu secara sukarela selain telahpun membuat pengakuan mengenainya, belaiu sekadar menjawab:

''Itulah sebabnya kita mahu JAIP menyiasat secara objektif.''

Fairul Azrim pernah ditahan oleh BPR berhubung dakwaan rasuah dan seks membabitkan sebuah projek pembangunan di Seri Iskandar dekat sini tetapi dilepaskan pada 21 Ogos lepas.

Zul pula bersama-sama juruteknik Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP), Ruslan Sahat, dan dua anggota Exco kerajaan negeri Perak dari PKR, Kapten (B) Mohd. Osman Mohd Jailu dan Jamaluddin Mohd. Radzi, serta bekas Anggota Dewan Undangan Negeri Perak kawasan Bota juga dari PKR, Kapten (B) Usaili Alias, sedang menghadapi 16 tuduhan rasuah yang akan dibicarakan serentak selama tiga hari bermula 11 Februari tahun depan di Mahkamah Sesyen di sini.

- Bernama

Read more...

Bayi Paling BeSaR

Read more...
Related Posts with Thumbnails

VisitorZ

Community Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP