Custom Search

Siapa seharusnya di bantu??????






Nik Aziz menggunakan pelbagai helah untuk menjustifikasi pemergian haji yang ditaja. Antaranya dia kata zaman Nabi pun berkroni kerana khalifah-khalifah empat semua kaum keluarga dan sahabatnya.

Masa dia dedahkan hajinya ditaja, dia kata pemergiaan haji disponsor adalah biasa padanya. Dia tidak pernah pergi haji tak bersponsor. Ini adalah penghormatan biasa untuk ustaz yang mengeluarkan arahan dirinya digelar Tok Guru.

Pentaksub-pentaksub PAS pula membuat alasan bahawa suatu perkara biasa di Kelantan untuk Tok Guru ugama ditaja pergi haji atau umrah bersama oleh anak murid. Alasan ini lemah kerana ini sesuatu yang biasa di seluruh dunia jika termampu.

Bagaimana N.Ajis akan jawab pada pendedahan blog House PK sini? Petikan seperti berikut:

... syarikat yang ingin menghantar Nik Aziz untuk mengerjakan ibadah hajiadalah Abroad Technology Centre Sdn Bhd, syarikat ini mendapat hak ekslusif memasang Billboard di seluruh Kelantan di bawah Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK)

Seperti yang kita sedia maklum bahawa PMBK diterajui oleh menantu Nik Aziz bernama Ariffahmi. Pakej yang telah diberi oleh Abroad Technology ini berhargaRM65,000 satu kepala kepada Nik Aziz dan keluarga.

Yang akan mengikuti rombongan haji tajaan syarikat yang telah disebut di atas tadi ialah, Nik Aziz dan isteri, Menantu Nik Aziz (Ariffahmi) dan isteri, setiausaha sulit Nik Aziz beserta dengan Nordin (tuan punya Abroad Technology) dan isteri!

Kesemua pakej rombongan diatas dibuat bayarannya melalui TH Travel Sdn Bhd!

Syarikat ini menaja Nik Aziz dan keluarga semata-mata untuk membalas BUDI-BAIK yang telah diberikan oleh PMBK melalui hak ekslusif pemasangan Billboard seluruh Negeri Kelantan(http://www.malaysia-instinct.com)


Kalu lah nik najis org yg beriman...dia mesti tolak tajaan tu...di mesti nasihatkan penaja tu untuk bantu org miskin...pasal nik najis org kaya...duit balak dia punya...huhuhuhu...ni kah kalifah org kelete...dah lah bengong...buduh pulak tu...sinting lagi tu....potonglah janggut tu nik najiz...


2 comments:

Muhammad Hariz Ihsan Bin Abdul Khabir December 16, 2009 at 11:25 PM  

hello, nampaknya kita senasib,saya ni OKU mental. Kalu tak caya follow blog saya,siap ada lesen besar lagi.

Anakkhas March 27, 2010 at 12:16 AM  

assalammualaikom...

ni yang tak gemar nie... fikir sebelum menulis... bagaimana dengan banglo 24 juta yang di buna oleh khar toyo?

Related Posts with Thumbnails

VisitorZ

Community Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP