Custom Search

Gempa di Padang


sumber: eramuslim
Gempa di Padang jam 17..16, gempa susulan 17.58, esoknya gempa di Jambi jam 8.52. Coba lihat Al-Qurâan!
demikian bunyi pesan singkat yang beredar. Siapa pun yang membuka Al-Qurâan dengan tuntunan pesan singkat tersebut akan merasa kecil di hadapan Allah Swt. Demikian ayatayat Allah Swt tersebut:

17.16 (QS. Al Israaâ ayat 16): Dan jika Kami hendak membinasakan suatu negeri, maka Kami perintahkan kepada orang-orang yang hidup mewah di negeri itu (supaya mentaati Allah) tetapi mereka melakukan kedurhakaan dalam negeri itu, maka sudah sepantasnya berlaku terhadapnya perkataan (ketentuan Kami), kemudian Kami hancurkan negeri itu sehancur-hancurnya.

17.58 (QS. Al Israaâ ayat 58): Tak ada suatu negeri pun (yang durhaka penduduknya) , melainkan Kami membinasakannya sebelum hari kiamat atau Kami azab (penduduknya) dengan azab yang sangat keras. Yang demikian itu telah tertulis di dalam kitab (Lauh Mahfuz).

8.52 (QS. Al Anfaal: 52): (Keadaan mereka) serupa dengan keadaan Firâaun dan pengikut-pengikutny a serta orang-orang sebelumnya. Mereka mengingkari ayat-ayat Allah, maka Allah menyiksa mereka disebabkan disebabkan dosa-dosanya. Sesungguhnya Allah Maha Kuat lagi Amat Keras siksaan-Nya.
Tiga ayat Allah Swt di atas, yang ditunjukkan tepat dalam waktu kejadian tiga gempa kemarin di Sumatera, berbicara mengenai azab Allah berupa kehancuran dan kematian, dan kaitannya dengan hidup bermewah-mewah dan kedurhakaan, dan juga dengan keadaan Firâaun dan pengikut-pengikutny a. Ini tentu sangat menarik.



4 comments:

abang besi October 8, 2009 at 4:04 PM  

SUBHANALLAH...MAHA SUCI ALLAH!ALLAHUAKBAR!

geng@usm October 8, 2009 at 7:33 PM  

subhanallah..

sungguh saya tak perasan tentang hal ini.mohon izin nak pinjam artikel saudara/i ntk disebarkan dalam kalangan kwn2 saya ya...sama2 berpesan dan mengingatkan.

terima kasih yg amat2 sangat ats info ini..nampaknya saudarai/i mendahului pak2 ustaz kita bahkan mendahului tuan2 guru sendiri.

saya akan promot blog saudara/i di YM saya.

Aku YanG Gilakz October 9, 2009 at 1:46 PM  

minta maaf geng@ums...ni sumber dari eramuslim...lupa pulak letak....apa pun sama2 lah kita hebah kan pada sahabat handai kita untuk menjadikan nya satu pengajaran...amin..

fidz November 13, 2009 at 2:52 PM  

assalamualaikum ,selalu online? saya fidz admin dari www.drawinime.blogspot.com saya ingin mencari pembantu seramai 20 orang bertujuan membuat kerja partime online tanpa mengenakan sebarang bayaran modal.

saya tahu anda mungkin malas melayan karenah peniaga internet. tapi saya bukan peniaga saya seorang pelajar uitm shah alam yang telah berjaya membongkar cara mendapatkan gaji hanya duduk didepan laptop.

apa kerjanya?

anda hanya perlu membantu mereka2 yang tak tahu memasang adsense pada blog mereka sahaja. saya berminat mengajak anda kerana ternampak iklan adsense di blog anda.

dan dari situlah kita akan menerima gaji.

tak ramai tahu yang adsense mampu menjana sehingga 22 727 dollar sebulan.

buktinya? saksikan video di www.drawinime.blogspot.com

cara ini merupakan win-win situation di mana saya dan rakan2 akan kIik ikIan di blog anda setiap hari sehingga mampu mencecah 300 dollar sebulan. bagaimana?

tolong download file ini jika berminat. saya sangat2 memerlukan kerjasama anda.

saya juga nampak ada nuffnang. mungkin anda mampu jana lebih. pertimbangkan ya.

http://www.ziddu.com/download/7339736/WINIMEADSENSEGUIDEVERSIKE2WAJIBBACADANBAGIPADAAHLI.pdf.html

Related Posts with Thumbnails

VisitorZ

Community Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP