Custom Search

Buat Bangsa Melayu Kesayangan


Assalamualaikum. .

Saya pun kadang2 rasa kelakar, malu dan sedih dengan Bangsa Melayu (walaupun saya Bangsa Melayu).

Orang ajak berhimpun, kita berhimpun..
Orang ajak reformasi, kita reformasi..
Orang ajak tunjuk perasaan, kita tunjuk perasaan..

Saya dah tengok berpuluh-puluh keping gambar perhimpunan hari tuh.. Paling ramai saya boleh kira Bangsa Lain2 tak sampai sepuluh orang dari berpuluh-puluh ribu Bangsa Melayu.. Saya pelik jugak.... Bangsa Melayu nak sangat ke Hapuskan ISA? Tak takut ke, satu hari nanti, Malaysia akan diperintah oleh Bangsa Lain2?

Pernahkah anda semua ke Kota Singa? Pernahkah? Tahukah anda, bahawa di Kota Singa, penduduk Melayu diasingkan supaya tidak tinggal di rumah flat HDB secara berkelompok? Sebagai contoh, jika sebuah bangunan flat HDB yang mempunyai 50 buah rumah, hanya 10-15 peratus sahaja dikuotakan untuk Bangsa Melayu.

Bangsa Melayu juga tidak dibenarkan mempunyai apa2 pangkat tinggi didalam Tentera, Polis dan sebagainya. Kerana? Bangsa2 Lain khuatir jika Bangsa Melayu berkumpul dan bersatu, mereka akan bertambah kuat. Bangsa2 Lain di Kota Singa amat takut akan kekuatan Bangsa Melayu. Oleh itu, mereka telah mencuba sedaya upaya untuk melemahkan Bangsa Melayu di Kota Singa..

Sebagai contoh, Kota Singa ada menapis air kumbahan(najis manusia) dan merawatnya hingga ke tahap yang boleh diminum serta memberinya nama "New Water". Majlis Ugama Islam Singapura (MUIS) mengesahkan bahawa air tersebut boleh digunakan untuk berwudhu dan kegunaan harian. Bukankah ada 7 jenis air suci saja yang dibenarkan? Bukankan jika asalnya air najis, dicuci dan ditapis tetap juga air najis?

Sekarang juga sudah menjadi trend di Kota Singa untuk Bangsa Melayu tidak kira lelaki dan perempuan untuk mempunyai sekurang-kurangnya satu tattoo dibadan mereka. Cubalah ke Orchard Road. Di situ anda akan lihat, yang emaknya bertudung, bapanya berkopiah dan anak2nya tanpa segan silu mempamerkan tattoo dan meminum arak pada khalyak ramai. Itulah Bangsa Melayu di Kota Singa.

Saya masih enggan untuk bercerita apa yang saya lihat di Kota Singa pada bulan puasa dan di hadapan sebuah Masjid di Lorong Geylang, salah satu pusat pelacuran yang berlesen yang dikeluarkan oleh Kerajaan Kota Singa.

Itulah yang terjadi kepada Kota Singa, yang mana dahulunya adalah kepunyaan Malaysia. Diminta dan diberi kepada Bangsa Lain2. Saya amat khuatir, jika satu hari nanti, negara kesayangan saya, Malaysia akan diberi kepada Bangsa Lain2. Cukuplah apa yang terjadi kepada Kota Singa. Buat pengetahuan, bapa saya dilahirkan di Kota Singa pada tahun 1938 dan menukar kerakyatan pada tahun 50an serta menjadi seorang Askar Melayu Diraja. Beliau ialah salah seorang yang paling dikehendaki oleh komunis pada masa itu kerana penglibatanya dalam usaha memerangi anasir serta fahaman komunis. Beliau amat kecewa kerana segala usahanya tidak dihargai oleh generasi Bangsa Melayu moden yang sanggup bersekongkol dengan Bangsa Lain2.

Sedarlah, bahawa kesenangan dan kemudahan yang anda kecapi sekarang amat tinggi nilainya!! Oleh itu, wahai Bangsa Melayu, saya harap anda semua tidak menjadi Kuda Kuda kepada Bangsa Lain2!!

Terima Kasih.
(Dipetik dari sebuah group Kat Yahooooooooo)

11 comments:

FriDay dA FourtH August 6, 2009 at 2:09 PM  

An eye opening and scary-i-hope-it-won't-be-happening-here post..

feels the same way too

Anonymous,  August 7, 2009 at 9:29 AM  

mana lah semangat melayu nie

triple x malaya August 9, 2009 at 3:39 PM  

melayu x sedar di untung...salam bloger dari daku..

Unknown August 11, 2009 at 12:00 AM  

MELAYU MEMANG SUKA PESTA...TAK KISAHLAH PESTA APAPUN ASAL RAMAI ORANG...JOGET LAMBAK, DANGDUT SEMUA PENUH ORANG MELAYU..SAPU TANGAN JATUH DARI KERETA PUN ORANG MELAYU AKAN KERUMUN NAK TENGUK..INIKAN PULA DEMONSTRASI YG RAMAI ORANG.

abang besi August 17, 2009 at 8:59 PM  

hiduplah melayu...

singapore ke,

malaysia ke,

mana2 la,,
melayu jd abdi.
perasan tk?

Norawi August 22, 2009 at 5:03 PM  

hentikanlah sebarng pesta di bulan Ramadhan ini.Orang-orang kita memang suka cerita sensasi seperti penceraian uztaz,penyanyi dsb.

NONG August 29, 2009 at 11:17 AM  

Sepatutnya kita bersyukur kerana ada ISA..
ISA tak perlu mansuh.Cuma kaji untuk menambah baikan.

watasikadi September 8, 2009 at 12:34 PM  

inilah hasil pemerintahan UMNO selama ini...hehehi ..tapi sendiri punya pasal jugala kan? apa masam kau rasa? sukup masamka atau kurang asam?

setapa September 12, 2009 at 5:49 PM  

ISA banyak buruk dari baik.Melayu di Singapuira ialah negeri yang diperintah oleh Cina.DiMalaysia kita ada raja melayu.Takkan nak biarkan rakyat sendiri merempat.Kecuali bn, sanggup tengok rakyat sendiri merempat.

kelambuharimau September 16, 2009 at 10:06 AM  

bila PAS menang pilihanraya kononya tuhan tolong..bila kalah cakap umno SPR tipu..apa punye orang daaaaa

Anonymous,  August 5, 2010 at 11:05 AM  

Siapakah dia org yang bertanggungjawab melepas Singapore kpd cina yg dulunya Tanah Melayu?

Related Posts with Thumbnails

VisitorZ

Community Blog

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP